Betrokken – Respectvol – Persoonlijk
Maartje de Louw-van Lokven

Werkwijze


Huisarts/huisartsenpost bellen

Een arts moet na het overlijden officieel het overlijden vaststellen. Dat is zo bij de wet bepaald.
• Bij een overlijden thuis: bel de huisarts van de overledene. Hij of zij zal dan het overlijden vaststellen
• Bij een overlijden in het ziekenhuis of verpleeghuis: de behandelend arts zal het overlijden vaststellen.

De arts geeft een schriftelijk verklaring van overlijden af.
Deze verklaring van overlijden is onder andere nodig om van de gemeente een verlof tot begraving of crematie te verkrijgen.
Neem na het overlijden van uw dierbare vooral de tijd...


Van Lokven Uitvaartzorg inschakelen

Neem contact op met Van Lokven Uitvaartzorg, wij zijn dag en nacht persoonlijk bereikbaar. Wij kunnen u adviseren over de verzorging van de overledene en samen met u de voorbereidingen voor de uitvaart in gang zetten.


Eerste zorg overledene

De opbaring kan zowel thuis plaatsvinden als in een uitvaartcentrum.
Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Kiest u voor een thuisopbaring dan betekent dit afscheid nemen in een vertrouwde omgeving.
Ook is het mogelijk om te kiezen voor een opbaring in Uitvaartcentrum van Lokven in Zeeland of een uitvaartcentrum bij u in de regio. Vaak gaat hierbij de voorkeur uit naar een opbaring op bed, maar ook een opbaring in de uitvaartkist of lijkwade behoort tot de mogelijkheden.


Bespreking uitvaart

Tijdens het eerste telefonische contact wordt er een afspraak gemaakt voor de bespreking van de uitvaart. Dit gesprek vindt gewoonlijk op de dag van overlijden plaats. Tijdens dit gesprek komen een aantal vragen aan bod.
Bijvoorbeeld: Wordt het een begrafenis of een crematie? Rouwdrukwerk naar eigen ontwerp
of uit de bestaande collectie? Eigen inbreng bij de afscheidsceremonie live muziek, favoriete muziek op CD of een DVD presentatie? Keuze van de kist of een alternatief hiervoor.

Het is echter niet nodig om alle keuzes tijdens het eerste contact al te maken. Wij adviseren u over de mogelijkheden en komen dagelijks bij u langs. Of de uitvaart nu eigentijds, traditioneel of anderszins wordt ingevuld en vormgegeven: iedere uitvaart is voor ons bijzonder.
Wij bieden u ondersteuning daar waar u dat wenst.


Begroting

Om nabestaanden achteraf niet voor een verrassing te laten staan wordt aan de hand van de bespreking een begroting gemaakt van de kosten van de uitvaart. Dit betreft een gespecificeerde voorlopige kostenopgave.
Deze voorlopige kostenopgave ontvangt u een dag na de bespreking van de uitvaart.


Dag van de uitvaart

Op de dag van de uitvaart is Van Lokven Uitvaartzorg vooral ondersteunend bezig. Wiljan en Maartje de Louw-van Lokven zorgen, samen met een team van medewerksters, dat alles verloopt zoals afgesproken.
De dag voor de plechtigheid nemen zij de gemaakte afspraken met u door, zodat iedereen weet waar hij aan toe is.


Nazorg

Wij staan voor u klaar, ook ná de uitvaart.
Een goed verzorgde en passende uitvaart is heel belangrijk voor de rouwverwerking. Maar het rouwproces eindigt niet zodra de overledene begraven of gecremeerd is; soms is juist de periode daarna, wanneer het "gewone" leven weer zijn gang behoort te gaan, extra moeilijk.

Daarom vinden we het belangrijk om enkele dagen na de plechtigheid nog even bij u langs te komen . Om te horen hoe het gaat en of we u misschien ergens mee kunnen helpen. Wilt u dat er persoonlijke dankbetuigingen worden verstuurd? Heeft u behoefte aan informatie over een bijzonder gedenkteken? Wij luisteren naar u en geven u graag vrijblijvend advies. Wij staan dus voor u klaar, ook na de uitvaart. En omdat we dit niet meer dan logisch vinden, zijn er aan deze diensten geen kosten verbonden.

Om de praktische zaken rondom het overlijden zo goed mogelijk af te handelen ontvangt u van ons het boek 'Zorgen erna'.

Concept & realisatie Rosegaar.nl